Leta i den här bloggen

tisdag 12 april 2016

Vibeke Olsson kommer till Tibro bibliotek
Den populära och läsvärda författaren Vibeke Olsson besöker Tibro och biblioteket för ett kulturcafé 26 april. Missa inte din chans att lyssna till denna fantastiska författare.Kulturcafé med Vibeke Olsson
tisdag 26 april, kl 18
Tibro bibliotek
Entré: 80 kr

Fika till självkostnadspris anordnas av Hörnebo Sportklubb

__________________________________


Vibeke Olsson – prisad författare
till kulturcafé på Tibro bibliotek


Den populära och läsvärda författaren Vibeke Olsson besöker Tibro och biblioteket den 26 april. Vibeke, som har gett ut ett 20-tal historiska romaner, kommer att berätta om sitt författarskap och sin nya bok ”Drömmen om Elim”. Boken skildrar ett utsnitt av det svenska samhället på 80-talet. En fängslande skildring om drömmen om gemenskap och ett annat sätt att leva i 1980-talets Stockholm. En roman om vad som skulle kunna hända eller skulle kunna ha hänt i en frikyrkoförsamling i Stockholm.
Vi kommer också få höra om hennes omtyckta romansvit om Bricken på Svartvik. Första romanen om Bricken kom 2009 och utspelar sig i Svartvik under Sundsvallstrejken 1879. I följande böcker får vi följa Bricken och hennes liv i en omtumlande del av vår svenska historia. Senaste delen i sviten heter Glödens färger och utkom 2014. För dessa böcker har Vibeke Olsson erhållit flera litterära utmärkelser så som Wallinpriset, Birger Norman-priset, Samfundet De Nios Vinterpris och den kungliga medaljen Literis et Artibus.

Vibeke kommer självklart att även berätta om sitt övriga författarskap. Under kvällen finns möjlighet att köpa hennes böcker samt att få dem signerade.

______________________________________________________________

Ett samarrangemang mellan 
Studieförbundet Vuxenskolan, Elanders bokhandel och Tibro bibliotek.

1 kommentar:

  1. Åh, vad roligt!! Jag älskade Ulrike och kriget och Ulrike och freden när jag var yngre. Jag hoppas jag har möjlighet att gå! vilket fint initiativ. Det gillas!

    SvaraRadera