Leta i den här bloggen

onsdag 30 mars 2016

Månadens bok i april

Kvinnan på tåget

Nästa träff, 5 april, kommer vi prata om Kvinnan på tåget av Paula Hawkins. Här kan du läsa lite om vad boken handlar om. Du behöver inte ha läst boken för att komma och lyssna lite till vad andra tycker om den. Varmt välkommen!


Rachel har inget jobb och ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget samma tid, varje dag. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv lika perfekt som hennes en gång var. Men en dag, när hon ser ut genom tågfönstret, upptäcker hon något som skakar om henne. Nu förändras allt. 
Några dagar senare vaknar Rachel bakfull, med ångest och minnesluckor. Jess är försvunnen, och Rachel anar att hon har viktig information om vad som hänt. Nu ser hon sin chans att bli delaktig i den värld hon bara betraktat på avstånd. Nu ska hon visa alla att hon är så mycket mer än bara kvinnan på tåget. 

Alkoholiserade och arbetslösa Rachel tar tåget samma tid, varje dag. Varje dag betraktar Rachel det unga vackra paret i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv perfekt. Tills hon en dag ser ut genom tågfönstret och upptäcker något som skakar om henne totalt. Ett par dagar senare vaknar Rachel, bakfull med ångest och minnesluckor, och får snart veta att Jess har försvunnit spårlöst. Hon kan inte släppa tanken på att hon själv har information om försvinnandet och när polisutredningen inleds börjar Rachel göra egna efterforskningar. 
Nu ska hon visa alla att hon är så mycket mer än bara kvinnan på tåget. 

Över en miljon sålda ex i USA. #1 på amerikanska och engelska topplistorna! 

4 kommentarer:

  1. Är det på VillAnn's som vanligt? Kl. 18?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej
      Det stämmer bra det. Du är varmt välkommen. :)

      Radera
  2. Under kvällen pratade naturligtvis mest om Paula Hawkins Kvinnan på tåget. Spännande och oförutsägbar var ord som nämndes.
    Vi jämförde boken också med andra böcker och här är en lista på de titlar som dök upp på ett eller ett annat sätt.

    Alfvén, Inger - Elefantens öga
    Alfvén, Inger - Ur kackerlackors levnad
    Alther, Lisa - Arvsynden
    Buthler, Dan & Öhrlund, Dag - Böckerna om Christopher Silfverbielke
    Lagerkvist, Per - Dvärgen
    Ragde, Anne Birkefeldt - Jag ska göra dig så lycklig
    Ragde, Anne Birkefeldt - Berlinerpopplarna
    Ragde, Anne Birkefeldt - Nattönskningen
    Ragde, Anne Birkefeldt - Arseniktornet
    Süskind, Patrick - Parfymen

    SvaraRadera
  3. Personligen tyckte jag att Kvinnan på tåget var lite som Dan Browns Da Vinci-koden. Den var hypad, lättläst och väldigt spännande. Samtidigt var den dåligt skriven - dåligt språk och personporträtten kändes ganska endimensionella. Det var en sisådär-bok. :)

    SvaraRadera